Opschoondag een succes

       

De jaarlijkse landelijke opschoondag was in Roderveld al een paar jaar niet doorgegaan, maar dit jaar was het enthousiasme groot! Afgelopen zaterdag kwamen zich ruim veertig mensen vol goede moed om 9.30 melden voor actie! Mensen van alle leeftijden en achtergronden kwamen helpen. Koffie, neonhesjes, handschoenen, vuilniszakken en grijpers stonden klaar, en na een toespraakje en instructies ging iedereen op pad. In kleine groepjes werd de hele wijk doorgewerkt, en van klein zwerfvuil ontdaan.
De kinderen die meehielpen hadden hun eigen kleine grijpers gekregen, die ze mochten houden, en de vuilniszakken werden langzamerhand steeds voller. Het grote afval kon met foto aan de gemeente worden doorgegeven, dus dat gaat binnenkort ook weg. Er waren gelukkig straten die bijna helemaal schoon waren, maar op ander plekken was de ‘oogst’ heel groot, vaste plekken van hangjongeren, parkeerplekken waar de autoasbak naast de auto wordt geleegd, veel (gebroken) glas, blikjes, lege sigarettendoosjes en vooral héél veel hondenpoep, soms al in zakjes en tóch weggegooid…..
Na een kleine twee uur zwerfvuilruimen zag onze wijk er weer picobello uit, en kon iedereen terug naar het Dorpshuis in Nieuw Roden, waar voor de liefhebbers een heerlijke lunch werd geserveerd, die er goed in ging! Drie lange tafels waaraan gezellig gegeten werd en verhalen uitgewisseld over alles wat er was aangetroffen. Twee hele grote kliko’s vol waren het resultaat van de arbeid.
Hopelijk kunnen we dit ieder jaar weer doen, met langzamerhand steeds minder opbrengst! Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen!

Bedankt allemaal!