Opschoon dag 2024 een succes!

Opschoon dag Wijkbelangenvereniging Roderveld

Op zaterdag 23 maart was het weer zover: de landelijke opschoon dag! En met goede herinneringen aan vorig jaar deden we natuurlijk dit jaar weer mee. Deze keer was Dorpsbelangen Nieuw Roden er ook bij, en dat maakte het extra gezellig!
Er waren 39 deelnemers uit Roderveld, en 7 kinderen, Nieuw Roden zorgde ook nog voor zo ’n 15 mensen, groot en klein, dus de zaal in het dorpshuis
was om half tien best vol! Iedereen aan de koffie, thee of limonade, en na een
welkomstwoord en uitleg werden de grijpers, handschoenen en neon veiligheidshesjes uitgedeeld en vertrok het gezelschap, met stratenplannen
en vuilniszakken. In kleine groepjes werd de hele wijk doorgewerkt, en van klein zwerfvuil ontdaan.
Het grote afval kon met foto aan de gemeente worden doorgegeven, dus
daar hoefde niet mee gesleept te worden. De vele kinderen die meehielpen, samen met ouders of opa’s en oma’s, hadden hun eigen kleine grijpers en hesjes gekregen, die ze mochten houden, en ze deden met groot enthousiasme mee!
De heftige maar korte hagelbui in het begin én de kou konden de pret niet
bederven, maar een hagel/regenbui tegen het eind van de morgen deed toch
wel wat mensen snel terugkeren naar het Dorpshuis, waar het warm en
droog was. Toen iedereen weer terug was werd het tijd voor de lunch. Soep, broodjes kroket, heerlijke belegde broodjes en fruit gingen vlot naar binnen, met natuurlijk patat voor de kinderen, en ook kwamen de verhalen los! Van de
meeste mensen hoorden we dat er minder zwerfvuil lag dan eerst werd
verwacht, gelukkig, maar we hoorden ook van plekken waar juist heel veel
lag, de eeuwige hondenpoep kwam ook weer ruim ter sprake. Sommige
plekken moeten we volgende jaren dus extra in de gaten houden. En dan met
steeds minder opbrengst!
Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen! Bedankt allemaal! En graag tot volgend jaar. 

10 april aftrap van het Doortrappen-seizoen!

Datum: woensdag 10 april 2024
Tijd: inloop vanaf 10.00 uur, start programma om 10.30 uur
Locatie: theater De Winsinghhof, Brink 10, Roden

Wil je zo lang mogelijk veilig blijven fietsen? Dan is Doortrappen Drenthe iets voor jou! Fietsen houd je gezond, zelfstandig en brengt je in contact met anderen. Doe gratis mee aan verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt.

Een onvergetelijke start op 10 april 2024
Kom op woensdag 10 april 2024 naar de inspirerende start van het Doortrappen-seizoen, georganiseerd door de gemeente Noordenveld, WiN en de provincie Drenthe. Met een speciale presentatie van sportverslaggever Herbert Dijkstra en neuroloog Suzanne Persoon van Artsen
voor Veilig Fietsen!
Deze dag valt samen met de derde Nationale dag van de fietshelm. Daarom krijg je als inwoner van Drenthe van 65 jaar en ouder €25,- korting op een fietshelm bij aanschaf van een fietshelm*.

Datum: woensdag 10 april 2024
Tijd: inloop vanaf 10.00 uur, start programma om 10.30 uur
Locatie: theater De Winsinghhof, Brink 10, 9301 JL, Roden

Wat staat er op het programma?
10.00 uur: ontvangst met koffie/thee en lekkers, voorbereiding van de fietsen bij de fietsreparatiekar van de Drentse FietsForensen en de FietsVitaalkar van Veilig Verkeer Nederland (VVN).
10.30 uur: start van het programma in het theater, met openingen door gedeputeerde
Henk Jumelet en wethouder Robert Meijer, gevolgd door presentaties over fietsveiligheid door Neuroloog Suzanne Persoon van Artsen voor Veilig Fietsen en sportverslaggever Herbert Dijkstra.
12.00 uur: lunch voor alle aanwezigen.
13.00 uur: ontspannende fietstocht door de prachtige omgeving.

Aanmelden en meer informatie
Deelname is gratis en alleen mogelijk voor inwoners van de gemeente Noordenveld. Meld je uiterlijk 5 april aan via:
WiN (Welzijn in Noordenveld), bij voorkeur telefonisch via 050 317 6500
Per e-mail service@stwin.nl (vergeet niet je naam, leeftijd, telefoonnummer, woonadres en of je wilt deelnemen aan de lunch en/of de fietstocht).
Wees er snel bij!
Aanmelden kan tot 5 april 2024, maar wacht niet te lang, want vol = vol! Verzeker jezelf van een geweldige start van het fietsseizoen.
Voor meer informatie over het programma Doortrappen, bezoek: www.doortrappendrenthe.nl

 

             

14 Maart – Thema avond LGN over plan Roden-Zuid

Op 1 november 2023 sprak de gemeenteraad over het vrij geven van het concept gebiedsplan Roden-Zuid voor inspraak. Inwoners hebben in november en december op het concept kunnen reageren.

Verdere behandeling in de raad is vanwege de vele reacties, uitgesteld van maart/april naar juni 2024. In Roden-Zuid zullen onder meer oplossingen moeten komen voor een veiliger verkeer, verbetering van sportaccommodaties, vernieuwing van de Noorderkroon en opvang van water. Daarnaast dreigen landschap en natuur door woningbouw te worden aangetast.
Veel mensen hebben zich al tot de lokale politiek gewend om hun zorgen te uiten. Voor LGN is dat een reden om met betrokkenen te overleggen over het vervolg en over de mogelijkheden om de verschillende belangen in Roden-Zuid tot hun recht te laten komen.

Iedereen die vragen wil stellen of wil meepraten is van harte welkom op donderdag 14 maart 2024 vanaf 19:30 uur in dörpshuus NijRoon, Roderweg 86, 9311 PB Nieuw-Roden.

Raadsleden en bestuursleden van LGN zijn dan aanwezig om informatie te geven en te luisteren naar wat er
leeft onder onze inwoners.

3 maart 2024