Het nieuwe bestuur stelt zich voor

Elzelien (algemeen lid)

  

Even voorstellen: ik ben Elzelien Noordijk, gepensioneerd IC verpleegkundige. Ruim zes jaar geleden kwam ik uit Groningen in Roden wonen. In Helpman was ik jarenlang penningmeester van Wijkcomité Helpman, een hele actieve club toen, en ik wilde hier ook wel weer wat doen voor de wijk. Er was toen niemand nodig, nu wel, en zo is het er toch weer van gekomen. Het is eigenlijk de beste manier om meer medezeggenschap te krijgen over je eigen woonomgeving. Ik heb in het bestuur geen eigen ‘portefeuille’ maar ik zal inspringen waar het nodig is.

Trees  (algemeen lid)
Wij wonen 42 jaar in de wijk Roderveld en wij wonen hier nog steeds met heel veel plezier. Niet ver van het bos , een ideale plek om met de hond te wandelen. Ook wonen wij op loopafstand van het centrum van Roden en Nw. Roden, kortom een super mooie plek. Ik zit nu ongeveer 10 jaar in het bestuur van de Wijkbelangenvereniging. Ik heb niet een speciale functie maar doe veel voorkomende zaken, oa het mede organiseren van de Opschoondag en de kinderspeelmiddag. Verder ben ik namens onze vereniging betrokken bij de plaatsing van een Kjoeb aan de Zijpendaal. 
 
 

Yvonne (voorzitter)

 

Sinds 5,5 jaar woon ik in het mooie Roden in de fijne wijk Roderveld. Iets om trots op te zijn en te koesteren. Daarom ben ik vorig jaar toegetreden tot het bestuur. Dit doe ik in de rol van voorzitter. Als voorzitter onderhoud ik o.a. het contact met de gemeente. Met 4 nieuwe en 2 ervaren leden zijn we een vrij nieuw bestuur. Doel is om de wijkbelangenvereniging Roderveld weer op de kaart te zetten en aanspreekpunt te zijn voor de inwoners van de wijk richting de gemeente. Valt je wat op? Of is er een mooie mijlpaal in de wijk die je wil delen? Laat het ons weten, dan pakken we dit op!

Marcel (algemeen lid)

 

 

Ik zal mijzelf voorstellen. Ik ben Marcel Kies en al vijf jaar bestuurslid van de wijkbelangenvereniging Roderveld. Ik ben woonachtig in de wijk Roderveld 4 en woon hier met veel plezier.  Als bestuurslid houd ik mij vooral bezig met de jaarlijkse schouw van de wijk Roderveld. Gezamenlijk met de vertegenwoordigers van de gemeente Noordenveld, wijkpolitie, woningbouwverenigingen en wijkbelangenvereniging gaan we door de wijk om te kijken hoe deze ervoor staat. Afgehandelde en openstaande punten van vorige wijkschouw worden besproken en nieuwe observaties genoteerd en onder de aandacht gebracht. De jaarlijkse wijkschouw wordt georganiseerd om de wijk leefbaar en mooi te houden! Indien er punten zijn die onder de aandacht gebracht moeten worden kunnen wij deze meenemen in de wijkschouw.

Léon (penningmeester

Het grootste deel van mijn leven woon ik met veel plezier in onze wijk. Het is een paar honderd meter van ons huis naar bos en weiland, winkels of het busstation naar stad. Het is een wijk met goede verbindingen voor fiets en auto naar het centrum van Roden, de stad en de dorpen om ons heen. Met covid heb ik ervaren hoe belangrijk het is contact te houden met de bewoners om mij heen. Samen met de andere leden in het bestuur wil ik mij inzetten voor een mooie en veilige woonomgeving.

René (secretaris)

)

Mijn naam is René de Zeeuw en sinds 2002 naar Roden verhuisd waar ik met mijn gezin met veel plezier woon.  Intussen geniet ik van mijn pensioen en heb  daardoor meer tijd gekregen om me in te kunnen zetten voor onze woonomgeving. Vorig jaar heb ik me aangesloten bij de wijkbelangen vereniging en de taak van secretaris opgepakt. Daarnaast hou ik me  bezig met onze website. 

 

Van de werkgroep Hullenbos & speelveld

Aan de bewoners van Roderveld en wijde omgeving
Er zijn plannen van de hockeyclub Roden om te verhuizen naar de Beukenhof. De gemeente heeft hier wel oren naar, omdat er dan huizen kunnen komen op de plek van de hockeyvelden. En ook op het achter liggend stuk grond en zelfs op het speelveldje.
Wij, de werkgroep Hullenbos en speelveld, vinden dat om meerdere redenen geen goed idee. We hebben de gemeente in een brief gevraagd de natuur in de Beukenhof in stand te houden. De Beukenhof is de voormalige camping aan de Borglaan, naast het Hullenbos en de korfbalvelden.
Na ruim 15 jaar van leegstand is hier een nieuw stuk natuur ontstaan. Het is een verlengstuk van het Hullenbos geworden. Veel mensen uit de buurt en verder weg, genieten hier van de rust, het groen, de dieren en de frisse lucht.
Twee jaar geleden was er een plan voor een rondweg door dit mooie stukje Roden. Gelukkig gaat dit niet door, maar nu dreigt er weer gevaar.
Stel je eens voor dat er vlak naast het Hullenbos hoge lichtmasten staan. Dat lawaai van de hockeyvelden te horen is in plaats van fluitende vogels. Dat alle hoge bomen om de Beukenhof zijn verdwenen. Dat is bij de aanleg van de huidige hockeyvelden ook al gebeurd. Zodat er geen blad op de velden komt.
Kunstgras hockeyvelden kunnen niet zonder drainage. En dat kan leiden tot verdroging van het Hullenbos. Daar moeten we toch niet aan denken.
Het zou toch mooi zijn als de Beukenhof een groene oase kan blijven. Dat de bomen en boomwallen niet gekapt worden voor sportvelden. Het zou ook mooi zijn als de Beukenhof beter toegankelijk wordt voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Of als schoolklassen er komen leren over de natuur. Of als de natuur er gewoon haar gang kan gaan. Er zijn vast nog meer en betere ideeën te bedenken dan kaalslag.

Wilt u ook dat de Beukenhof groen blijft?
Vertel mensen in uw buurt over de plannen en steun ons met een mail naar
behouddebeukenhof@gmail.com. Alleen “Behoud de Beukenhof” in de onderwerpregel is al genoeg maar we zijn ook benieuwd naar uw mening.
Onze werkgroep houdt het Hullenbos en de Beukenhof schoon, en de paden toegankelijk. We kunnen nog wel wat helpende handen gebruiken. Lijkt u het wat om mee te werkten aan een mooie omgeving? Dan kunt u via hetzelfde e-mailadres contact opnemen.

                    
De werkgroep Hullenbos en speelveld.